Onderzoek: Met 15 treinen extra heb je Lelystad Airport niet nodig

Groei van de luchtvaart staat terecht ter discussie en is Lelystad Airport echt noodzakelijk? Wat zijn goede alternatieven?

Met vijftien extra treinen per dag heb je Lelystad Airport al niet meer nodig, denkt ir. Barth Donners. Hij is adviseur mobiliteit bij Royal HaskoningDHV en studeerde af op de potentie van internationale treinen. Volgens Donner hoeft er geen meter spoor bij. Er zou genoeg capaciteit op het huidige spoor zijn.

Als internationaal treinreizen verbeterd wordt, is het uitbreiden van de luchtvaart in Nederland niet nodig. Door verbetering van de internationale treindienstregeling en treinticketservice verdubbelt het aantal treinpassagiers voor 31 Europese bestemmingen. Daarmee kunnen er jaarlijks zo’n 89.000 korte vluchten op Schiphol worden geschrapt. Aldus ir. Donners

Lees hier meer, inclusief de rapportage: ‘Trein is goed alternatief voor korte vluchten’ .