Dit kan jij doen

Kom in actie! Er is veel dat je kunt doen. Je kunt je op allerlei manieren inzetten tegen Lelystad Airport en tegen laagvliegen. Bijvoorbeeld door een donatie te doen of je aan te melden voor de e-mail nieuwsbrief. Ook kan je je buren, dorps- of stadsgenoten informeren of je aansluiten bij een van de actiegroepen.

Er is van alles mogelijk. Kijk hoe jij kunt bijdragen aan een rustige, veilige en gezonde omgeving.

Sluit je aan

Samen staan we sterk. Sluit je aan bij een lokale actiegroep en zet je in. Bijvoorbeeld door het ondersteunen bij acties of door specifieke kennis en expertise in te zetten. Een overzicht van alle bij SATL aangesloten actiegroepen vind je hier.

Of wil je met jouw actiegroep aansluiten? Samen staan we sterk. Stuur dan een bericht naar [email protected]

Meten is weten: meet zelf geluidsoverlast

Omdat er op dit moment al op veel plekken in Nederland veel te laag en luidruchtig wordt gevlogen richting Schiphol is het goed om dit te registreren.

De mensen van Schipholwatch hebben een 'app' ontwikkeld voor op je telefoon die dit heel nauwkeurig kan.

Lees meer over de app en de ontwikkelaars op:
https://schipholwatch.nl/2019/05/15/over-onze-app-explane/

Download de gratis app

Met deze app bent u in staat vliegherrie vast te leggen en te documenteren. Alle metingen worden openbaar gemaakt op https://reports.explane.org. Met deze informatie hopen we alle stakeholders (omwonenden, media, politici, bestuurders) te informeren over de werkelijke impact van vliegtuiglawaai.

De app is gebouwd door Roelof Meijer. Wilt u ook een app laten bouwen? Neem dan contact met hem op voor een vrijblijvende offerte. Roelof is te bereiken via [email protected].

Doneer

De mensen van SATL en de belangengroepen doen dit vrijwillig en onbezoldigd. De kosten van onderzoek, het inwinnen van expertise,  juridisch advies en het geven van voorlichting zijn stevig en worden geheel betaald uit giften en donaties. Uw bijdrage wordt dan ook heel erg op prijs gesteld. 

Stichting Laagvliegen NEE (waarin de samenwerkende groepen zijn verenigd) heeft een ANBI-status. Een gift aan een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is aftrekbaar van de inkomstenbelasting.


Totaal: € -


Of maak geld over op de "ouderwetse" manier. Ons rekeningnummer is: 

NL 74 RABO 033 744 8531 t.a.v. Stichting Laagvliegen Nee.

Zegt het voort

Informeer mensen in je omgeving. Buren, dorps- en stadsgenoten. Zodat zoveel mogelijk mensen zich bewust zijn van de impact van laagvliegen en de opening van Lelystad Airport. Wijs ze bijvoorbeeld op deze website, de websites van de actiegroepen, de nieuwsbrief en de social media kanalen.

Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn. Meld je aan zodat we je op de hoogte kunnen houden van het laatste nieuws, als we een actievoeren of hulp nodig hebben. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van belangrijke ontwikkelingen
* verplicht veld