Biokerosine

Duurzame kerosine: 1600 km2 zonnecellen voor Schiphol alleen

Jan Cees Venema (NLR) in Parool:

“Voor ons is biobrandstof al achterhaald. We hebben in 2010 al een F16 laten vliegen op biofuel. Maar oud frituurvet, brandstof uit landbouwafval of chemische bron verbrandt nog steeds tot co2. Je wilt helemaal geen emissie meer. Het liefst ook geen waterdamp, dus is ook waterstof een tussenstap. Elektrisch is het antwoord.”

https://milieudefensie.nl/geen-voedsel-in-de-tank?utm_source=twitter-ad&utm_medium=social&utm_content=video-tanken&utm_campaign=biobrandstoffen

Biobrandstof uit voedsel wordt gemaakt van gewassen zoals palmolie, soja, mais en tarwe. Voor de productie van deze voedselgewassen is enorm veel landbouwgrond nodig. Voor de aanleg van soja- en palmolieplantages wordt uniek regenwoud gekapt, verdwijnen zeldzame dieren en planten en worden mensen van hun land verjaagd. Voedsel hoort op ons bord, niet in de benzinetank.

Samen kunnen we dit stoppen. Teken de brandbrief aan minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven en roep hen op het gebruik van biobrandstoffen uit voedsel te stoppen en te kiezen voor echte duurzame oplossingen.