CDA

Uit het programma van het CDA

Wapenfeiten CDA 2017-2023

Wat heeft het CDA daadwerkelijk betekend voor de leefomgeving, veiligheid en gezondheid van burgers en omwonenden?

 Diverse regionale en lokale vertegenwoordigers waren benaderbaar en bereid om van gedachten te wisselen over Lelystad Airport

Koerswijziging die het CDA in 2023 maakt geeft veel vertrouwen: als deze partij de koers verlegt is dat voor de lange termijn

Tot op de dag van vandaag in de Tweede Kamer consequent gestemd vóór alle moties die op enigerlei wijze een bijdrage konden leveren aan de openstelling van Lelystad Airport.

Kamerleden waren zeer slecht benaderbaar en bereid om van gedachten te wisselen over Lelystad Airport

CDA: 3 sterren

CDA heeft zich deze regeerperiode laten zien als een partij die het schadelijke laagvliegen geen strobreed in de weg heeft gelegd en weinig heeft betekend voor burgers en hun zorgen. En toonde zich daarmee een prettige partner voor de VVD, die zo snel mogelijk een nieuw vliegveld wilde openen.

Voor de komende verkiezingen is CDA kritischer tov. de luchtvaart en spreekt over krimp van Schiphol naar 440.000 vliegbewegingen. CDA is tegen het openen van een nieuw vliegveld Lelystad Airport.

Het CDA heeft in het verleden weinig ondernomen om burgers te beschermen tegen de schadelijke effecten van laagvliegen. De beste garantie tegen de schadelijke laagvliegroutes is GÉÉN opening van Lelystad Airport.

Op basis van het verkiezingsprogramma vinden we een stem op het CDA een verstandige keuze, al houden we een slag om de arm vanwege prestaties in het verleden.

Terug naar overzicht.

CDA op plek Kieswijzer Luchtvaart

 

De 'Kieswijzer Luchtvaart' is een andere, gelieerde kieswijzer en beoordeelt verkiezingsprogramma's op oa. economie, groei, Lelystad Airport, bewoners en duurzaamheid.  Hoe sterker tègen groei van de luchtvaart, hoe meer punten. Maximaal 100 punten.